Naleśniki z ciecierzycy z warzywami

Składniki:

  • mąka z ciecierzycy 1 szklanka
  • jajka 1
  • sól do smaku
  • woda 1,5 szklanki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • papryka 1
  • cukinia 1
  • pieczarki 7
  • cebula 1
  • dymka ze szczypiorkiem 2
  • grzyby mun 6
  • pędy bambusa 1/2 szklanki
  • kukurydza konserwowa 1/3 puszki

Przygotowanie:

W garnku rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego. Dodaj pół łyżeczki pokrojonej drobno papryczki chilli. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa; paprykę, cukinię, pieczarki, cebulę i duś na małym odniu przez 5 min. Dolej 1/3 szklanki gorącej wody. Następnie dodaj: pędy bambusa i kukurydzę.

W małym garnuszku przygotuj grzyby Mun (zgodnie z opisem na opakowaniu). Ugotowane pokrój i dorzuć do garnka. Upraż garść orzechów nerkowca i dodaj je do garnka. W miseczce połącz 3 łyżki sosu sojowego, łyżeczkę brązowego cukru (można pominąć), czosnek przeciśnięty przez praskę, trawę cytrynową i suszony imbir. Dorzuć do garnka. Podduś razem warzywa do miekkości.

Usmaż naleśniki, następnie na naleśnik nałóż warzywa i przykryj je kolejnym naleśnikiem. Górę polej delikatnie sosem z warzyw. Smacznego!

Brak komentarzy
Napisz komentarz